­ SIKMA | Kültür Portalı

Sıkma - Adana

Sıkma Malzemeler: l kg. un, 1/2 kg. peynir, 1/2 demet maydanoz, 4 baş soğan, 1/2 paket margarin, 1/2 adet bayat ekmek, yeterince tuz, karabiber, su ve pul biber. Hazırlanışı: Soğanlar küçük küçük kıyılarak iki kaşık margarinle sararıncamaya kadar kavrulur. Peynir ilave edilir. Tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırılan malzeme tekrar kavrulur. Hamurun hazırlanışı: Bayat ekmek bir bardak su ile ıslatılır. Islanan ekmeklerin suyu sıkılarak; un, tuz ve su ile yoğrulup hamur haline getirilir. Hamurun sert olmasına dikkat edilir. Hamur küçük parçalara ayrılır. Unlanarak küçük yufka biçiminde açılır. Açılan yufkalar iki taraflı olarak sıcak sıcak margarin sürülür. Hazırlanan iç, yufkaların arasına konularak rulo şeklinde sıkıca sarılır.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 798    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2017 Perşembe