­ KABAK ÇIRTMASI | Kültür Portalı

Kabak Çırtması - Van

Kabak Çırtması İçin Gerekli Malzemeler:

  • soğan
  • domates
  • biber salçası
  • kabak
  • yeşil biber 
  • pul biber
  • tuz,
  • reyhan,
  • yumurta

Kabak Çırtması Yapılışı:

Soğan yağda hafif pembeleştirilir, domates ve biber salçası ilave edilir. Soyulmuş küçük küpler halinde doğranmış kabaklar, yeşilbiber domates pul biber tuz konulur çok kısık ateşte kendi suyunda ağır-ağır pişirilir reyhan ilave edilir, yumurtalar bir kapta çırpılıp üzerine dökülür tencerenin kapağı kapatılır, ocaktan alınır yumurta yemeğin sıcaklığında pişer.  Reyhan yemeğe önceden katıldığında yemeğin rengi kararır bu nedenle sonda ilave edilir. Yeşil soğan, biber ve fındık turpla servis yapılır.

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 228

Van Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6650    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2020 Çarşamba