Lokul - Afyonkarahisar
Lokul Malzemeleri Nelerdir
- 30 gr kuru veya yaş maya
- 200 gr yoğurt
- 100 gr sıvı yağ
- 960 gr un
- 200 gr haşhaş ezmesi
- 30 Gr şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lokul Nasıl Yapılır
Un elenir ve ortası açılır. Bir kapta şeker, tuz ve maya ılık su ile kabartılır ve unun ortasına konur. Un ile karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri unla kapatılır. Unlar çatladığı zaman üzeri açılır. Yağ, yoğurt ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri sıkıca kapatılarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Kabarıp mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp tezgâh üzerinde hafifçe açılır. Üzerine haşhaş sürülüp rulo şeklinde katlanır. Kendi etrafında yuvarlanıp yağlanmış tepsiye konur. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında pembe renk alıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri, Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018
Lokul
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9056
Eklenme Tarihi :
18 Eylül 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba