­ KORUK (GORUK) SUYU- HARDALİYE | Kültür Portalı

Koruk (Goruk) Suyu- Hardaliye - Isparta

MALZEMELER                                                                               

4-6 Kişilik- Hazırlama Süresi: 10-15 dakika

- 2 Salkım Koruk

- 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan

- 1 Su Bardağı Su

- Tuz

YAPILIŞI

Asmadan koparılmış taze koruklar yıkanır. Ezilerek suyu çıkartılır. Ezilen korukların içine 1 su bardağı su ilave edilir. Koruklar elle biraz sıkılır tülbentten geçirilerek süzülür. Biraz tuz ilave edilir. Soğan ince ince doğranarak koruk suyuna ilave edilerek yemeklerin yanında içilir.   

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Görüntülenme Sayısı : 1099    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba