­ KATMER | Kültür Portalı

Katmer - Uşak

• 1 su bardağı sıvı yağı

Üzeri İçin:

• 50 g margarin veya tereyağı

Yapılışı:

Haşhaşı inceltmek için derince bir kapta haşhaş ve sıvı yağı karıştıralım. Un, maya, tuz ve aldığı kadar su ile hamuru yoğuralım. Hamur çok katı olmayacak ve mayalanma için beklenilmeyecek. Ardından hamurdan küçük bezeler yapalım. Yapılan bezeleri açıp üzerine haşhaşlı içten sürelim. Haşhaşı sürerken parmakların yardımıyla telleyelim. Önce karşılıklı iki uç üst üste gelecek şekilde katlayıp haşhaşlı içten tekrar sürelim. Ardından diğer iki ucu katlayıp tekrar haşhaşlı karışımı sürelim. Oldukça haşhaşlı bir hamur olmalıdır. En son oluşan kare hamuru merdane yardımıyla tava büyüklüğünde açalım. Tava yerine sac da pişirmek için kullanılır. Tavada pişirirken tavaya çok az margarin sürülür. Afiyet Olsun.

Kaynak: Uşak ve Yöresi Toprak Kapta Yemek Yarışması Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 9944    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Eylül 2019 Çarşamba