­ YEMLİK CACIĞI | Kültür Portalı

Yemlik Cacığı - Ankara

Yemlik Cacığı Malzemeleri Nelerdir?

  • 150 gram yemlik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 orta boy salatalık
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • Kuru nane
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Yemlik Cacığı Nasıl Yapılır?

Yıkanıp temizlenen yemlikler, ince ince doğranır. Yoğurt sulandırılır. Yoğurdun içine yemlik, ince doğranmış salatalık, sarımsak ve tuz eklenir, karıştırılır. Üzerine nane ve sıvı yağ dökülerek kaselerde servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 1851    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba