­ DÜĞÜN ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğün Çorbası - Kocaeli

Malzemeler: 5 dilim kuzu gerdanı eti, 1 tane soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı, yarım limon, tane karabiber, pul biber, tuz. Hazırlanışı: 5 dilim kuzu gerdanı eti bir tencereye koyuyoruz içerisine 1 tane soğanı tane karabiberi koyup haşlıyoruz. Bir yandan da 1 kaşık tereyağı ve unla meyanesini yapıyoruz, etler haşlanınca çıkartıyoruz ve soğuyunca didikliyoruz meyaneyi et suyunun içerisine koyduktan sonra et suyu ağır olmasın diye içerisine göz kararı biraz su ekliyoruz( eger koyuysa biraz sütte ekliyebiliriz). Terbiyesi için 2 yumurta sarısı ve yarım limonuda çırptıktan sonra çorbaya ekliyoruz son olarak 1 kaşık tereyağında pul biberi kızdırıp üzerine döküyoruz.

Çorba
Görüntülenme Sayısı : 1099    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı