Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması - Giresun
Malzemeler:
1 kg. fırın kuru fasulye, 2-3 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağ, tuz
Hazırlanışı:
Kurutulumuş fasulye yıkanır ve haşlanır. Soğanlar ince ince doğranarak pembelesinceye dek kavrulur. Haşlanan fasulyeler soğana ilave edilir. Tuz eklenir. 5-10 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4822
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
29 Mart 2018 Perşembe