­ FIRIN KURUSU FASULYESİ KAVURMASI | Kültür Portalı

Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması - Giresun

Malzemeler:

1 kg. fırın kuru fasulye, 2-3 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağ, tuz

Hazırlanışı:

Kurutulumuş fasulye yıkanır ve haşlanır. Soğanlar ince ince doğranarak pembelesinceye dek kavrulur. Haşlanan fasulyeler soğana ilave edilir. Tuz eklenir. 5-10 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 4822    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Mart 2018 Perşembe