Mısır Yarmalı Karalahana Sarması - Trabzon
Mısır Yarmalı Karalahana Sarması
Mısır Yarmalı Karalahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 4-5 bağ karalahana
- 2-3 orta boy soğan
- 3 su bardağı mısır yarması
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Mısır Yarmalı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?
Bir tencerede kuru fasulye haşlanır. Diğer taraftan soğan ince doğranır. Bir tencerede sıvıyağda 5 dakika kavrulur. Haşlanmış fasulye, mısır yarması ve 5 bardak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Karabiber, tuz, nane ilave edilerek karıştırılır. Ocaktan alınır. Karalahana haşlanır soğutulur. Düz bir yerde lahana yaprakları serilir içerisine hazırlana mısır yarmasından bir kaşık konularak her tarafı (dolma şeklinde) sarılarak düz bir tencereye konulur. Üzerine su konularak orta ısıda lahana yaprakları pişene kadar orta ısıda pişirilir. Sıcak olarak yoğurtla servis edilir. Afiyet Olsun…
Mısır Yarmalı Karalahana Sarması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10280
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
21 Mayıs 2019 Salı