­ HAŞHAŞLI PİDE | Kültür Portalı

Haşhaşlı Pide - Kütahya

Malzemeler: 1 ekmeklik hamur, 1 bardak çekilmiş haşhaş, 1 bardak sıvı yağ, Yapılışı: Ekmeklik olarak yoğrulan hamurdan alınır. Hamuru elimizle dikdörtgen gibi açarız. İçine yağ ile haşhaşı süreriz. Sonra onu katlarız. Aynı işlemi 3-4 kez yaparız. Pideyi fırına verirken pideyi uzatıp üstüne tekrar yağlı haşhaşı sürüp üstüne içine işlemesi için küçük delikler açarız. Altına hafifçe unlanmış tahta ile fırına koyarız.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 4555    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe