­ YOĞURTLU ÇEVİRME ÇORBASI | Kültür Portalı

Yoğurtlu Çevirme Çorbası - Kütahya

Yoğurtlu Çevirme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 gr. süzme yoğurt 
  • 2 kaşık un  
  • 1 yumurta
  • 6 bardak su (2 bardak et suyu 4 bardak su)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • bir miktar tuz
  • tereyağı
  • kırmızı biber
  • nane

Yoğurtlu Çevirme Çorbası Yapılışı:

Bir tencereye yoğurt, yumurta, un konularak kaşıkla iyice ezilir. Yavaş yavaş su ilave edilerek orta ısıdaki bir ocakta kaynayıncaya kadar ağır ağır karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz ve 2 bardak et suyu ilave edilir. Pirinçler iyice yumuşayana kadar ateşte pişirilir. Üzerine tereyağı kızdırılarak kırmızı toz biber konulup arzuya göre nane ilave edilerek servise sunulur.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5793    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Nisan 2020 Cuma