­ MAZAKLI KÖFTESİ | Kültür Portalı

Mazaklı Köftesi - Niğde

• Kuru nane
  • Tereyağı
  • Sıcak su

Mazaklı Köftesi Yapılışı:

Köftelik malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Kıvamını anlamak için küçük bir kaba sıcak su konup az limon damlatılıp içine bir iki tane köfte konup pişirilerek dağılıp dağılmadığına bakılır. Sonra arada elimiz ıslatılarak fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanarak hazırlanır. Ayrı bir tencerede ince doğranmış kuru soğan ve tereyağı kavrulur. Üzerine salça eklenir ve kuru nane katılır. Kaynamış su ilave edilip sonra da suyun içine köfteler atılır. 15 dk kadar köfteler pişene kadar kaynatılır. Not: Dilerseniz haşlanmış nohut ya da önceden pişirilmiş kuşbaşı dana eti de katılabilir.

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7343    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı