­ GÖZLEME | Kültür Portalı

Gözleme - Ankara

Gözleme Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kesme şeker
  • Fındık büyüklüğünde yaş maya
  • 1 küçük parça limon tuzu
  • 250 gram tereyağ
  • Ilık su
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

Gözleme Nasıl Yapılır

Un, süt, kesme şeker, maya, limon tuzu, tuz ve ılık su ile yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dakika bekletilir, pazılara ayrılır, fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. Tereyağ eritilir. Hamurlar yağlanır, 4’e katlanıp, bekletilir. Daha sonra belli incelikte açılarak, sac üzerinde pişirilir. Pişen gözlemenin altı üstü yağlanır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 4501    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı