­ GÖZLEME | Kültür Portalı

Gözleme - Ankara

MALZEMELER Alabildiği kadar un 1 su bardağı süt 1 adet kesme şeker Fındık büyüklüğünde yaş maya 1 küçük parça limon tuzu 250 gram tereyağ Alabildiği kadar ılık su Tuz YAPILIŞI Un, süt, kesme şeker, maya, limon tuzu, tuz ve ılık su ile yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dakika bekletilir, pazılara ayrılır, fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. Tereyağ eritilir. Hamurlar yağlanır, 4’e katlanıp, bekletilir. Daha sonra belli incelikte açılarak, sac üzerinde pişirilir. Pişen gözlemenin altı üstü yağlanır. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 969    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba