­ BAYRAMTEPE HÖYÜK | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Sit

Bayramtepe Höyük - Sinop

Adı Bayramtepe Höyük
Mah. Köy - Mevkii Merkez-Embiye Mahallesi
Adres Saraydüzü/SİNOP
Diğer Özellikler
Genel Tanım Sinop il merkezinin güneyinde; Boyabat'ın güneyinde; Saraydüzü İlçesi'nin 1 km güneydoğusunda yer alır. Saraydüzü'nün Embiye Mahallesi'nin kuzeyinde; Bahçeağaçlı Köyü batı-güneybatısındadır. Kuzey-kuzeybatısında Körmen Çayı; güney-güneydoğusunda Çeş Tepesi bulunmaktadır. 1977 yılında Donceel-Voute tarafından Hollanda Arkeoloji Enstitüsü adına yapılan araştırmada saptanmıştır. İTÇ dışında Demir Çağ ve Ortaçağ çanak çömlek parçaları da ele geçmiştir. 1998 yılında Ş. Dönmez tarafından gerçekleştirilen yüzey araştırmaları sırasında tekrar ziyaret edilmiştir. Yaklaşık 9x70 m boyutlarında ve 10 m yüksekliğindedir. Dönmez'e göre; yüzeyden sadece İlk Tunç Çağı çanak çömlek parçaları toplanmaktadır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K-19.07.1996/2561
Revizyon Samsun K.T.V.K.B.K-15.07.2010/2684
Hazırlayanlar Erdal ACAR-Arkeolog, Ercan KANBUR-Arkeolog, Mehmet ÇÖNDÜR-Arkeolog
Önerilen Koruma Kaçak kazıların önlenmesi
Görüntülenme Sayısı : 434    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 31 Ağustos 2014 Pazar