­ OĞMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Oğmaç Çorbası - Kastamonu

Oğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • Un,
  • 1 yumurta,
  • su,
  • tereyağı,
  • yoğurt,
  • nane,
  • kırmızı pul biber.

Oğmaç Çorbası Yapılışı:

Tencerede su kaynatılır. Ayrı bir kapta un küçük topaklar halinde elle ovularak kaynayan suya azar azar bırakılır. Top olmaması için sürekli karıştırılır. Pişme kıvamına gelince su içine yoğurt ilave edilir. Ateşten alındıktan sonra üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirilir ve en son kırmızı pul biber ve nane eklenerek hazır hale getirilir. 

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009

Kastamonu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1523    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Mart 2020 Pazartesi