Oğmaç Çorbası - Kastamonu
Oğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
- Un,
- 1 yumurta,
- su,
- tereyağı,
- yoğurt,
- nane,
- kırmızı pul biber.
Oğmaç Çorbası Yapılışı:
Tencerede su kaynatılır. Ayrı bir kapta un küçük topaklar halinde elle ovularak kaynayan suya azar azar bırakılır. Top olmaması için sürekli karıştırılır. Pişme kıvamına gelince su içine yoğurt ilave edilir. Ateşten alındıktan sonra üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirilir ve en son kırmızı pul biber ve nane eklenerek hazır hale getirilir.
Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009
Kastamonu Geleneksel Mutfak
Oğmaç Çorbası
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2750
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2020 Pazartesi