Cırık Tatlısı - Kastamonu
Cırık Tatlısı Tarifi
Cırık Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
Hamuru için;
- 5 su bardağı un,
- 2 paket yaş maya,
- aldığı kadar su, 3
- su bardağı sıvı yağ.
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker,
- 2 su bardağı su,
- yarım limon suyu.
Cırık tatlısı Nasıl Yapılır?
Katı olmayan bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur beş dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan önce suya batırılan kaşıkla, küçük yuvarlaklar koparılıp, kızgın ve bol yağda kızartılır. Diğer tarafta şerbet içim için gereken malzeme bir tencerede hazırlanır, yağdan çıkarılan cırıklar hemen soğuk şerbete atılır. Çok fazla bekletilmeden servis yapılır.
Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.
Cırık Tatlısı
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3624
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Mayıs 2019 Perşembe