­
Fatma Nazlı Ecevit

Asker kökenli bir aileden gelen Fatma Nazlı Ecevit, 1915’te Darulmuallimât (kız öğretmen okulu)’ı, 1922’de İnas Sanayi-i Nefise Mektebi (Güzel Sanatlar Akademisi)’ni bitirdi.

Güverteden Bakış

Ömer Adil ve Feyhaman Duran’la çalıştı. İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin ilk öğrencilerinden olan Ecevit, mezuniyetinden sonra resme bir süre ara verdi, Beşiktaş Kız Ortaokulu’nda, Kastamonu, Bolu ve İzmit’te resim öğretmenliği yaptı.
{BENZERICERIK="Türk Ressamlar"}

Portre

1922’de Dr. Fahri Ecevit’le evlenerek Ankara’ya yerleşti, Ankara Konservatuarında çalıştı. Güzel Sanatlar Birliği ile Devlet Resim ve Heykel sergilerine katıldı. Bir ara Güzel Sanatlar Birliği başkanlığı yaptı.

Salacak'tan

İstanbul Festivali Açıkhava Resim, Heykel ve Seramik Sergisi’nde İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından başarı madalyası verildi.

Yelpazeli Kadın

Bülent Ecevit’in annesi olan Fatma Nazlı Hanım, yağlıboya, suluboya, pastel ve karakalem gibi çeşitli tekniklerle yaptığı, manzara, portre ve ölü doğaları ile tanınır.