Buğday Diş Top Tarhana Çorbası - Isparta
Buğday Diş Top Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler;
- 5 Top Tarhana,
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut veya Haşlanmış Börülce (Karnıkara),
- 1 Çorba Kaşığı Salça,
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı,
- Tuz,
- 5 Su Bardağı Su

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Yapılışı:
Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir. İsteğe göre haşlanmış nohut ya da börülce ilave edildikten sonra, ara ara karıştırılarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır. 1 çorba kaşığı salça, kızdırılmış tereyağında kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası 1
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday Diş (Top) Tarhana Çorbası 2
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8236
Eklenme Tarihi :
13 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2020 Salı