­ BUĞDAY DİŞ TOP TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası - Isparta

Buğday Diş Top Tarhana çorbası için 46-6 kişilik malzeme listesi ve hazırlanışı ile ilgili bilgiler aşağıdadır.

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir?

  • 5 Top Tarhana,                                                            
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut veya Haşlanmış Börülce (Karnıkara), 
  • 1 Çorba Kaşığı Salça,
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı,
  • Tuz,
  • 5 Su Bardağı Su,                                                                                                                                                        

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir. İsteğe göre haşlanmış nohut ya da börülce ilave edildikten sonra, ara ara karıştırılarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır. 1 çorba kaşığı salça, kızdırılmış tereyağında kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü     

Görüntülenme Sayısı : 3599    Eklenme Tarihi : 13 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2019 Cuma