­ BUĞDAY DİŞ TOP TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası - Isparta

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler;

  • 5 Top Tarhana,                                                            
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut veya Haşlanmış Börülce (Karnıkara), 
  • 1 Çorba Kaşığı Salça,
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı,
  • Tuz,
  • 5 Su Bardağı Su                                                                                                                                                    

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Yapılışı:

Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir. İsteğe göre haşlanmış nohut ya da börülce ilave edildikten sonra, ara ara karıştırılarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır. 1 çorba kaşığı salça, kızdırılmış tereyağında kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü     

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6534    Eklenme Tarihi : 13 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2020 Salı