­ KUŞBURNU ŞÖLENİ | Kültür Portalı

Kuşburnu Şöleni - Gümüşhane

MALZEME : (Şölen İçin Kullanılacak Malzemeler) 1 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 bir çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı Hindistan cevizi 1 su bardağı dövülmüş fındık içi . MALZEME : (Şölenin İçeriği İçin) 1 paket sade hazır kek 2 paket vanilyalı puding Üç buçuk su bardağı süt 2 paket krem şanti Üç su bardağı doğal kuşburnu suyu Yapılışı: şölenin üzeri için belirtilen malzemeler karıştırılır ve kekin üste gelen kısmına sürülür ve 180 derece fırında alüminyum folyo sarılarak pişirilir. O pişerken, 3,5 su bardağı sütle bir paket vanilyalı puding hazırlanır ve kekin üzerine sürülür. Diğer taraftan bir paket vanilyalı puding, üç buçuk su bardağı doğal kuşburnu suyu ile hazırlanarak kekin alt ve üst kısımlarına sürülür. Pastanın kenarları da kuşburnulu puding sürülerek kapatılır. Bu işlemlerden sonra bir bardak sütle hazırlanan iki paket krem şanti ve Hindistan cevizi ile pastanın üzeri süslenir. Soğuk servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 835    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe