­ PEZİK (PAZI) KAVURMASI | Kültür Portalı

Pezik (Pazı) Kavurması - Ordu

Malzemeler : 2 bağ pezik (pazı), 2 adet soğan, 2 fincan pirinç, 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz-karabiber Yapılışı : Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince doğranıp haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar). Süzülür, üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir. Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak derince bir kaba alınır. İçine haşlanmış pirinç, tuz, karabiber ilave edilir. Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanan pezikler ilave edilerek biraz daha kavrulur. Servise hazırdır. Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Görüntülenme Sayısı : 897    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2017 Perşembe