­ FINDIK UNU ÇORBASI | Kültür Portalı

Fındık Unu Çorbası - Giresun

MALZEMELER:

4 çorba kaşığı beyaz un, 6 çorba kaşığı fındık unu, 4 çorba kaşığı acıbiber salçası veya normal salça, 1 çorba kaşığı pul biber, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı fındık yağı.

HAZIRLANIŞI: Tencerede beyaz un, yağ ile kavrulur. Üzerine fındık unu, salça ilave edilir, biraz daha kavrulur, baharatları ilave edilir. Su ve süt ilave edilerek 8-10 dakika daha kaynatılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 1702    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma