Pezik Döşemesi - Giresun
1 bağ pezik, 2 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağ ve fındık yağı, tuz, HAZIRLANIŞI: Pezik (Pazı) yaprakları ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Doğrandıktan sonrakaynamış suya batırılıp çıkarılır. Diğer tarafta tencereye yağ ve salça konulur, küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur. Üzerine haşlanmış pezik ilave edildikte sonra yeterince su katılarak kaynatılır bir miktar kaynadıktan sonra pirinç ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun.. Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1062
Eklenme Tarihi :
07 Mart 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
16 Ekim 2017 Pazartesi