­ SİMİT DOLMASI | Kültür Portalı

Simit Dolması - Kocaeli

Simit Dolması Malzemeleri Nelerdir

• Simit ( Ekmek fırınlarında genellikle Ramazan aylarında bulunan, ramazan pidesi büyüklüğünde oval simittir.)
  • 250 g peynir (ekşimik veya kıyma)
  • bir tutam maydanoz
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

İç Tarifi:

Peynir ezilerek ince kıyılmış maydanozla karıştırılır. Peynir yerine ekşimik veya kıyma kullanılabilir.

Sos Tarifi:

İki yumurta ile yarım su bardağı süt derin bir kapta iyice çırpılır.

Simit Dolması Nasıl Yapılır

Simit yaklaşık 8 cm lik dilimler halinde kesilir. Daha sonra dilimlerin yanlarından yatay olarak (sandaviç gibi) kesilir. Derin bir kaba su konur. Simit dilimleri suya batırılarak yumuşaması sağlanır ve suyu sıkılır. Daha önce hazırlanan iç malzemesi simit parçalarının içine konulur ve bastırılarak kapatılır. Derin bir tavada sıvı yağ ısıtılır. Hazırlanan simit dolmaları çırpılmış yumurtaya bandırılarak tavada kızartılır. Biraz soğuduktan sonra servis yapılır.

NOT: Kızartmayı tercih etmeyenler, hazırlanan simit dolmalarını tepsiyle dizerek fırında da 180 C kızartılabilirler.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü