­ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ | Kültür Portalı

Öllüğün Körü - Ankara

Öllüğün Körü Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2 kilogram erişte
  • 4 çorba kaşığı yağ
  • 250 gram kıyma
  • Tuz

Öllüğün Körü Nasıl Yapılır?

Erişte kaynayan suya atılıp pişirilir ve kevgirde süzülür. Tepsiye kavrulmuş kıyma yayılır, üzerine süzülmüş erişteler konularak yağlanıp fırında pişirilir. Ters çevrilerek kare porsiyonlara bölünüp servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 3528    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Eylül 2019 Çarşamba