Göveç - Denizli
MALZEMELER: • 1 kg. koldan et • 2 adet sivri biber • 2 adet soğan • 2 diş sarımsak • 3 adet domates • 1 yemek kaşığı biber salçası • 1 yemek kaşığı tereyağı • Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik, sıvıyağ
HAZIRLANIŞI: Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur. Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine tereyağı eklenir. Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilerek üzeri folyo ile kapatılır. 200 derece fırında 1 saat pişirilir. Ciğerli bulgur pilavı veya isteğe göre cacık ya da salata ile servis yapılır SERVİS:.Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Hatice TUNÇER Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2156
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
03 Kasım 2017 Cuma