Kiraz Tuzlusu Kavurması - Giresun
Malzemeler :
1 kg. kiraz tuzlusu, 2-3 adet soğan, 2 kaşık tereyağı veya1 fincan sıvıyağ.
Hazırlanışı:
Kiraz Tuzlaması (İlimizde yetişen kirazlardan yapılır.): Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kavurması : Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Ertesi sabah sudan çıkarılan kirazların çekirdekleri çıkarılarak suyu çıkarılır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Kiraz Tuzlusu Kavurması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kiraz Tuzlusu Kavurması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kiraz Tuzlusu
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7732
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2018 Perşembe