­ KİRAZ TUZLUSU KAVURMASI | Kültür Portalı

Kiraz Tuzlusu Kavurması - Giresun

Malzemeler :

1 kg. kiraz tuzlusu, 2-3 adet soğan,  2 kaşık tereyağı veya1 fincan sıvıyağ.

Hazırlanışı:

Kiraz Tuzlaması (İlimizde yetişen kirazlardan yapılır.): Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.

Kavurması : Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Ertesi sabah sudan çıkarılan kirazların çekirdekleri çıkarılarak suyu çıkarılır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 6004    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2018 Perşembe