­ ZEYTİNYAĞLI PARMAK YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Parmak Yaprak Sarması - Denizli

MALZEMELER : • 2 su bardağı pirinç • 1 demet maydanoz • 1 demet taze soğan yaprağı • 1 yemek kaşığı salça • 1 su bardağı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kimyon • 1 kilo asma yaprağı

 

HAZIRLANIŞI : Bir tencerede zeytinyağı ve pirinç biraz kavrulur. İçine salça, kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir. Sonra taze soğan yaprağı ve maydanoz koyulur. Önceden haşlanmış olan asma yapraklarının içine bu harçtan koyularak tek tek sarılır ve tencereye dizilir. Yeterince su koyularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. SERVİS :Yemek ılık yada soğuk olarak servise sunulur. Tarif: Hatice KURU Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1066    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi