­ BUĞDAY DİŞ TOP TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası - Isparta

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 5 top tarhana                                                            
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut veya haşlanmış börülce (karnıkara)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 5 su bardağı su                                                                                                                                                    

Buğday Diş Top Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır. Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir. İsteğe göre haşlanmış nohut ya da börülce ilave edildikten sonra, ara ara karıştırılarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır. 1 çorba kaşığı salça, kızdırılmış tereyağında kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü     

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13741    Eklenme Tarihi : 13 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı