Haşhaşlı Pelte - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika
- 3 Su Bardağı Pekmez
- 1 Su Bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Haşhaş
- Tarçın
- Ceviz
YAPILIŞI
Tencere içine konan haşhaş ezilip, pekmez ve un eklenerek ateş üzerinde kaynayıncaya kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince kâselere dökülerek soğumaya bırakılır. Üzerine isteğe göre tarçın veya dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haşhaşlı Pelte
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1634
Eklenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi