­ HAŞHAŞLI PELTE | Kültür Portalı

Haşhaşlı Pelte - Isparta

MALZEMELER                                                                              

10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika

- 3 Su Bardağı Pekmez

- 1 Su Bardağı Su

- 2 Çorba Kaşığı Un

- 1 Su Bardağı Haşhaş

- Tarçın

- Ceviz

YAPILIŞI

Tencere içine konan haşhaş ezilip, pekmez ve un eklenerek ateş üzerinde kaynayıncaya kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince kâselere dökülerek soğumaya bırakılır. Üzerine isteğe göre tarçın veya dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 706    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi