­ TOĞGA ÇORBASI | Kültür Portalı

Toğga Çorbası - Osmaniye

• 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaynamış su

Toğga Çorbası Nasıl Hazırlanır?

1 çay bardağı nohut bir gün önceden ılık suda bekletilir. Daha sonra dövme ve nohut birlikte iyice pişirilir. Nane ve ıspanak sirkeli suda bekletilerek yıkanır ve doğranıp kullanılmaya hazır hale getirilir.  1 kg yoğurda 1 yumurta kırılır.1 yemek kaşığı un ilave edilerek iyice çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi için yüksek ateşte ve sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra pişirilen dövme ve nohut ilave edilip 10 dakika daha kaynatılır. İçerisine nane yaprakları ilave edilir. Nane yaprakları biraz sarardıktan sonra ıspanak ilave edilir. Son olarak ateşten alınmadan önce 2 su bardağı kaynamış su ve tuz eklenerek servise hazır hale getirilir.

Kaynak Kişi: Güldane FETTAHOĞLU

Görüntülenme Sayısı : 11473    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma