Ekşili Malhıta - Kilis
Ekşili Malhıta Tarifi
Ekşili Malhıta İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
- 2 Su bardağı kırmızı mercimek
- 1 Adet patlıcan veya 6 yaprak pancar
- 1 Baş sarımsak
- 1 Kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon
- 1 Çorba kaşığı kuru nane
- 1 Çorba kaşığı kırmızı biber
- 1 Çorba bardağı zeytinyağı
- 1 Tatlı kaşığı tuz
Ekşili Malhıta Nasıl Hazırlanır?
- Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir.
- Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir.
- Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- Nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir.
- Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.
- Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır.
- Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür.
Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri
Ekşili Malhıta
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3952
Eklenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe