­ EKŞİLİ MALHITA | Kültür Portalı

Ekşili Malhıta - Kilis

Ekşili Malhıta Tarifi

Ekşili Malhıta İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 2 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Adet patlıcan veya 6 yaprak pancar
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 Kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon
  • 1 Çorba kaşığı kuru nane
  • 1 Çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 Çorba bardağı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı tuz

Ekşili Malhıta Nasıl Hazırlanır?

  •  Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir.
  • Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir.
  • Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  •  Nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir.
  •  Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.
  •  Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır.
  • Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür.

Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri

Görüntülenme Sayısı : 1628    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe