­ İÇLİ SAÇ BÖREĞİ | Kültür Portalı

İçli Saç Böreği - Kırşehir

İçli Saç Böreği İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sulu yoğurt,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 fiske tuz, yeterince un.

İç Malzemesi:

  • 3 adet orta boy patlıcan,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 3-4 adet sivri biber,
  • 3 adet domates, 1 kaşık salça,
  • 1 tutam maydanoz,
  • baharat ve tuz
  • tercihe göre kıyma da olabilir.

İçli Saç Böreği Yapılışı:

Yukarıdaki hamur malzemeleri ile orta katılıkta bir hamur elde edilir. Hamur 15 dakika dinlendirilir ve yumurta büyüklüğünde beziler alınır. Harcın Hazırlanışı: Küp küp soğanlar 3 kaşık sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur . Salça eklenir, küp küp doğranan patlıcanlar, biberler katılıp biraz daha kavrulur, domates tuz ve isteğe bağlı baharat eklenir biraz daha kavrulduktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Beze yapılmış hamurlardan çok ince olmayan 30 cm. çapında yufkalar açılıp yufkanın yarısına harçtan konulur diğer yarısı üstüne kapatılıp kenarları elle bastırılarak yapışması sağlanır. Daha sonra sacta veya teflon tavada arkalı önlü pişirilir.

Kırşehir Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4594    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2020 Pazartesi