­ KAÇAMAK | Kültür Portalı

Kaçamak - Isparta

MALZEMELER                                                             

10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20 dakika

- 1 kg Ev Unu

- 1 Su Bardağı Kızartılmış Kaymak Yağı

- 2 Su Bardağı Su

- 1 Fiske Tuz

- 1,5 Su Bardağı Pekmez

YAPILIŞI

Tencere içerisine su, 4 çorba kaşığı yağ ve aldığı kadar un (kek hamuru kıvamına gelinceye kadar) konularak kısık ateş üzerinde pişi hamuru kıvamına gelene kadar pişirilir. Kızartılmış kaymak yağına batırılan kaşık yardımıyla hamurdan lokma halinde parçalar alınarak tepsiye dizilir. Dizilen lokmaların üzerine, kalan kızartılmış kaymak yağı dökülür. Daha sonra 1,5 su bardağı pekmez lokmaların üzerine gezdirilerek dökülür, dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1270    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi