­ KATLAMA BÖREĞİ | Kültür Portalı

Katlama Böreği - Eskişehir

Un, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuz karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilir. Biraz un ve nişasta ile tavlanıp, yedi pazı (yufka) açılır. Açılan her pazı yağlanır. Sonra bu pazılar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilir. Kesilen hamurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılır. Kabarması için de göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulur. Piştikten sonra üzerine bir miktar toz ya da pudra şeker ilave edilerek servis yapılır.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1788    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma