­ TEPECİK NEKROPOLÜ (I.DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI | Kültür Portalı

TEPECİK NEKROPOLÜ (I.Derece Arkeolojik Sit Alanı - Düzce

Adı TEPECİK NEKROPOLÜ (I.Derece Arkeolojik Sit Alanı
Mah. Köy - Mevkii Düzce Merkez (Konuralp) Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi
Adres Düzce Merkez (Konuralp) Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi
Diğer Özellikler
Genel Tanım Düzce ili, Merkez ilçe, (Konuralp) Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi Tepecik mevkiinde bulunan üç tepecik Roma döneminde Prusias ad Hypium Antik kentinin nekropol alanıdır. Düzce Konuralp Müzesi Müdürlüğünde sergilenen M.S I.yy tarihlenen bucranion, asma ve rozet betimlemeleri girlandlı lahit, giyimli Roma Dönemi heykeli ile yüzeyde monolite sutün parçası blok taşlar, mezar tuğlaları, seramik parçaları gibi buluntular buradan çıkarılmıştır. Tekecik nekropolünün yüzölçümü 173696,92 m2’dir.
Ekler -
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 03.04.1990 tarih ve 1196 sayılı kararı
Potansiyeli Durumu 173696,95 m2
Önerilen Koruma I.Derece Arkeolojik Sit Alanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 982    Eklenme Tarihi : 12 Ocak 2016 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Ocak 2016 Salı