­ AYAZLI NEKROPOL ALANI (I.DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI) | Kültür Portalı

AYAZLI NEKROPOL ALANI (I.Derece Arkeolojik Sit Alanı) - Düzce

Adı AYAZLI NEKROPOL ALANI (I.Derece Arkeolojik Sit Alanı)
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Ayazlı Mahallesi Naltepe Mevkii
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Ayazlı Mahallesi
Parsel 1-2
Diğer Özellikler
Genel Tanım Ayazlı Nekropol Alanı Roma Dönemine aittir. I. Derece Arkeolojik Sit Alanıdır. Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Ayazlı Mahallesi, Naltepe Mevkii, 158 ada 1 ve 2 parselde yola paralel uzanan yerdeki tümülüslerdir. Toplam 9 tümülüs, kuzey-güney doğrultusunda yaklaşık 5 m çapında 2 m yüksekliğindedir. Tümülüslerden biri 2 parselde, diğerleri 1 parselde yer almaktadır. Zemin hafriyatında Roma Dönemine ait tuğla parçaları ve mermer plaka parçaları bulunmaktadır.
Ekler -
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 14.12.2011 tarih ve 157 sayılı kararı.
Revizyon -
Hazırlayanlar Yunus Reyhan TAŞÇIOĞLU-Arkeolog (Eski Konuralp Müze Müdürü) Ayşe KAYA-Sanat Tarihçisi Habib YILDIZ-Arkeolog İbrahim ARCAGÖK-Arkeolog Züleyha KARTAL ÖNEMLİ-Arkeolog Uğur DEMİR-Antropolog Nuray AYGÜN-Büro Personeli
Potansiyeli Durumu 47512 m2
Önerilen Koruma I. Derece Arkeolojik Sit Alanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 814    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba