­ LOKUL, NOKUL | Kültür Portalı

Lokul, Nokul - Burdur

Mayalı hamur hazırlanır ve kalın yufka olarak açılır. Önceden kavrulup taşta sürtülmüş haşhaş ve pekmez veya tahin, yağ, şeker, dövülmüş ceviz karışımı yufkaya sürülür. Yufka, iki tarafından kıvrılarak sarılır ve rulo haline getirilir ve kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Hazırlanan bu rulo yufka, bir ucundan kıvrılarak da yuvarlatılabilir. İçinde dövülmüş ceviz olanları daha makbuldür. Üzerlerine yumurta-yoğurt karışımı sürülür, susam veya çörekotu serpilir. Fırında alt ateş hafif, üst ateş hararetli bir şekilde pişirilir. Burdur’da bugün hanımların günlerinde sıkça yapılan ve çayla yenilen bir yiyecektir. Eskiden yolluk olarak hazırlanırdı. Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1686    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Ekim 2017 Cuma