­ HAMURSUZ | Kültür Portalı

Hamursuz - Burdur

Mayalı hamur hazırlanır ve yumruk büyüklüğünde parçalar alınarak yağlanmış tepsiye seyrek olarak dizilir. Üzerine yumurta ve yağ karışımı sürülüp susam veya haşhaş serpilir. Hamursuzlar çayla birlikte misafire ikram edilir. Katıksız yenilebileceği gibi peynir ve domatesle de yenilebilir. Fırına sokulan hamurlar çok fazla kabardığı için bunlara “hamursuz” halk arasında “hamırsız” denilmektedir. Kazan, Ş.2012. Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 3281    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe