­ DENE HASUDASI | Kültür Portalı

Dene Hasudası - Amasya

Dene Hasudası Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 su bardağı buğday nişastası

• 1 su ardağı pekmez

• 1 su bardağı su

• 2 yemek kaşığı tereyağı

Dene Hasudası Nasıl Yapılır?

Nişasta su ve pekmez kaba kıvamda bulamaç haline getirilir. Tereyağı bakır tavada kızdırılır. Üzerine bulamaç ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tane tane oluncaya kadar işlem devam edilebilir. Üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır. Ilık olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2449    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2020 Perşembe