­ MAYDANOZ KÖFTESİ | Kültür Portalı

MAYDANOZ KÖFTESİ - Bartın

Maydanoz Köftesi Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 kg kıyma
  • 1,5 bağ maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 baş soğan
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

       Haşlama Suyu İçin

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Su

Maydanoz Köftesi Nasıl Yapılır?

1 su bardağı pirinç haşlanır. Soğan, kıyma, bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar karıştırılır. Un, haşlanan pirinç ve yumurta kıyma harcıyla karıştırılır. Yoğrulan harç misket büyüklüğünde yuvarlak haline getirilir. Kaynayan salçalı suya toplar atılır. 5 - 10 dk kaynatılır.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 3433    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi