Isparta Fırın Kebabı - Isparta
MALZEMELER
Pişirme Süresi: 3 - 3,5 saat
- Kuzu Eti
- İnce Pide Ekmeği
YAPILIŞI
Isparta Fırın Kebabı, nisan-mayıs aylarında süt kuzusu, haziran sonunda oğlak ve eylülden itibaren de erkeç etinden yapılmaktadır. Böbrek yağları ve kan damarları temizlenen kaburga etleri, şişe takılarak fırın içerisine dik olarak sıralanır. Önceden yakılıp ısıtılan fırında 3 - 3,5 saat aralığında çalı kökü odunuyla 2 saat alev, 1 saat korda pişirilir. Pişme esnasında fırın içinde bulunan bakır sahanlardaki su buharlaştırılır ve etler hem buhar, hem alev arasında % 50 fire verir. Tuz ya da baharat kullanılmadan pişirilmektedir. Fırından çıkan kızarmış kuzu eti yöreye özgü bakır tabaklarda ince pide ekmeği üzerinde servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Fırın Kebabı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Fırın Kebabı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Fırın Kebabı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Fırın Kebabı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4090
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe