­ ORMAN | Kültür Portalı

Orman - Kilis

• 1 tatlı kaşığı aspir,
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Orman Nasıl Yapılır

Yemeğe başlamadan 4 -5 saat önce yoğurdun içerisine bir çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı su konularak karıştırılır. Bez bir torbaya boşaltılarak suyu süzülür. Et sıvı yağla açık pembeleşinceye kadar kavrulur. Düdüklü tencerede et, nohut ve 6 su bardağı su ile etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (1 saat kadar) Süzülen yoğurt çelik bir tencereye alınır. İçerisine bir çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yumurta konur. İyice çırpılır. Kısık ateşte karıştırılarak kaynamaya başlayınca ateşten alınır. Yemeğin suyundan 3-4 kepçe yoğurda konarak karıştırılır. Sonra yoğurt yemeğe ilave edilerek ateşten alınır.Üzerine aspir ve karabiber serpilir. Pirinç pilavı ile servis yapılır.

NOT: Orman ve kızartma Ramazan Bayramının özel yemeğidir. Yoğurtlu yemeklerde koyun yoğurdu kullanılmalıdır. Aksi halde yoğurt kesik kesik olur. Ormana nohut konmadan sadece etle deyapılabilir.

KAYNAK:  Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 287    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi