­ PİTİ | Kültür Portalı

Piti - Kars

MALZEMELER •500 gr kuzu gerdan •500 gr kuzu incik •200 gr kuyruk yağı •500 gr nohut • 2 adet domates • 2 adet yeşil biber • 3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök) YAPILIŞI: Kuzu gerdan, kuzu incik ne kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır. Piti servise hazırdır.

Görüntülenme Sayısı : 2261    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma