­ MISIR GÖMBESİ | Kültür Portalı

Mısır Gömbesi - Denizli

MALZEMELER: Hamuru İçin: • 1 kg. mısır unu • 1 bardak süt • 1 kaşık şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı maya • 1 bardak su İçi İçin: • Kıyma • Karabiber • Yeşilbiber • Tuz • Soğan

 

HAZIRLANIŞI: Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur elde edilir. Hamur bir süre dinlendirildikten sonra ikiye bölünür. Yağlanmış bir tepsiye hamurun bir parçası ince bir şekilde açılıp yerleştirilir. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme soğuk olarak tepsinin içine dökülür. Sonra diğer hamur ince bir şekilde malzemenin üzerine kapatılır. Yağlanıp 180 derece fırında pişirilir. Ayran, turşu veya tarhana çorbası servis yapılır. SERVİS: Dilimlenip sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Zehra ERZİ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2832    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi