­ MISIR GÖMBESİ | Kültür Portalı

Mısır Gömbesi - Denizli

Mısır Gömbesi Malzemeleri Nelerdir

Hamuru İçin:

  • 1 kg mısır unu
  • 1 bardak süt
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 bardak su

İçi İçin:

  • Kıyma
  • Yeşilbiber
  • Soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Mısır Gömbesi Nasıl Yapılır

Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur elde edilir. Hamur bir süre dinlendirildikten sonra ikiye bölünür. Yağlanmış bir tepsiye hamurun bir parçası ince bir şekilde açılıp yerleştirilir. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme soğuk olarak tepsinin içine dökülür. Sonra diğer hamur ince bir şekilde malzemenin üzerine kapatılır. Yağlanıp 180 derece fırında pişirilir. Ayran, turşu veya tarhana çorbası servis yapılır.

Tarif: Zehra ERZİ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4223    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2022 Çarşamba