­ FASULYE KAVURMASI | Kültür Portalı

Fasulye Kavurması - Bartın

Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g taze fasulye 
  • 200 g  rendelenmiş domates
  • 30 g tereyağı 
  • 60 g ayçiçek yağı 
  • 150 g sıcak su 
  • 30 g salça 
  • 30 g sarımsak 
  • 5 g tuz 
  • 5 g karabiber 
  • 5 g pul biber 

Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır

Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye kesiniz. Bir büyük tavada sıvı yağ ile beraber tereyağını eritiniz. Fasulyeleri ilave ediniz. 5 dakika süreyle kavurunuz. Sıcak su ekleyiniz. Su buharlaşana kadar kavurma işlemine devam ediniz ve fasulyeleri tabağa alınız. Aynı tavaya sarımsak ekleyiniz. Sarımsaklar yumuşayınca üzerine domates rendesi ve salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Kaynadıktan sonra önceden hazırlamış olduğumuz fasulyelerin üzerine dökülerek servis edebilirsiniz.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 1140    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı