­ FASULYE KAVURMASI | Kültür Portalı

Fasulye Kavurması - Bartın

Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir?

  • 500 g Taze Fasulye Rendelenmiş
  • 200g  Domates Tereyağı 
  • 60 g Ayçiçek yağı 
  • 150 g Sıcak Su 
  • 30 g Salça 
  • 30 g Sarımsak 
  • 5 g Tuz 
  • 5 g Karabiber 
  • 5 g Pul biber 

Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye kesiniz. Bir büyük tavada sıvı yağ ile beraber tereyağını eritiniz. Fasulyeleri ilave ediniz. 5 dakika süreyle kavurunuz. Sıcak su ekleyiniz. Su buharlaşana kadar kavurma işlemine devam ediniz ve fasulyeleri tabağa alınız. Aynı tavaya sarımsak ekleyiniz. Sarımsaklar yumuşayınca üzerine domates rendesi ve salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Kaynadıktan sonra önceden hazırlamış olduğumuz fasulyelerin üzerine dökülerek servis edebilirsiniz.

Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 

Görüntülenme Sayısı : 204    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe