­ ARAPSAÇI | Kültür Portalı

Arapsaçı - Aydın

Malzemesi: 4 Bağ arap saçı 2 Adet iti pırasa 4 Adet yumurta 1 Su bardağı zeytinyağı 1,5 Su bardağı su 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1 Kase süzme yoğurt Tuz Hazırlanışı: Arap saçları yıkanıp, ayıklanıp ince, ince kıyılır. Pırasalar yıkanır ve doğranır. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır, içine pırasalar eklenerek sarartılır. Daha sonra arap saçları konur ve ara, ara karıştırılarak 10 dakika pişirilir. 1,5 su bardağı su ilavesi ile pişirmeye devam edilir, suyunu çektikten sonra kavrulması sağlanır. Tuz ve kırmızı biber atılıp karıştırılır. Yumurtalar kırılır ve hemen karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yumurtaların pişmesi sağlanır. İstenirse süzme yoğurtla servis edilir. Kaynak: Mihrinur Gülal
Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 2064    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba