­ HURMA (KALBURA BANDI) | Kültür Portalı

Hurma (Kalbura bandı) - Van

Malzemesi:

-1 adet yumurta

-1 çay bardağı yoğurt

-1 çay bardağı zeytin yağı

- Yarım çay kaşığı karbonat

- Un

Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde hamur kalburun üzerine bırakılıp onun üzerinde 10 X 15 cm kadar açılır, açılan hamur rulo şekline getirilir. Kızgın yağda pembeleşineeye kadar kızartılır. İsteğe göre bu şekilde veya üzerine bal, reçel dökülerek yenilir.

Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri sayfa:55

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 653    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Haziran 2018 Pazartesi