­ BOSTANİYE | Kültür Portalı

Bostaniye - Van

Malzemesi:

-Van Balığı

- balık yumurtası

- yumurta

- soğan

- maydanoz

- tuz, karabiber

- karbonat, un

Yapılışı: Balıkların sütü ve yumurtası çıkarılır. İyice yıkanıp temizlenir. Süzgeçte süzülür. Bir çatal yardımıyla iyice çırpılan balık yumurtasına miktarına göre yumurta kırılır. İnce doğranmış soğan ve maydanoz tuz karabiber ve çok azda karbonat ilave edilir. Yağa kaşıkla dökülecek kıvama gelene kadar un ilave edilerek karıştırılır. Kaşıkla yağa dökülerek iki tarafı kızartılıp servis yapılır.

 

Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültür II, Sayfa:222

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 1274    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2018 Cuma