­ AMASYA NOHUDULU AMASYA ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

AMASYA NOHUDULU AMASYA ÇÖREĞİ - Amasya

• 1 kg. un • 150 gr. ceviz içi • 150 gr. tereyağı • 10-15 adet nohut • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 2 yumurta sarısı Nohutlar havanda kırılır. Şişeye konularak üzerine ılık su ilave edilir. 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilerek 3 gün ılık yerde (şişenin ağzında köpükler dışarı taşana kadar ) bekletilir, diğer tarafta un elenir.ortası açılır içerisine maya haline gelmiş bu nohut suyu konur. 150 gr. yağ ve ceviz tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamura silindir şekli verilir. Bıçakla yumurta büyüklüğünde 15-16 eşit parçaya bölünür. Yuvarlak bezeler yapılır. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirilir. Ilık ve üstü kapalı ortamda yarım saat bekletilir. Şekillendirilmiş çörek hamurunun üzeri çizilir. Yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı sıvı yağ konularak karıştırılır. 250 derecede fırına konularak çöreklerin üzeri kabarıp kaysaklanınca dışarı çıkartılır ve yumurta sarısı fırçayla el çabukluğuyla sürülür. Tekrar fırına sürülür. Bu işler iki kez tekrarlanır. (Çöreklerin parlak ve gevrek olması için yapılır)
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1500    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2017 Perşembe