­ ZEYTİNYAĞLI PAZI DOLMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Pazı Dolması - Ankara

Zeytinyağlı Pazı Dolması Malzemeleri Nelerdir? 

  • 2 - 3 demet pazı
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı
  • ay çiçek yağı
  • 1 çay bardağı
  • zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane, fesleğen ve reyhan
  • 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2-3 diş sarımsak

Zeytinyağlı Pazı Dolması Nasıl Yapılır?

Pazılar yıkanıp sapları ayıklanır. İnce doğranmış soğan ay çiçek yağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bulgur eklenir. Sonra salça ve sıcak su da ilave edilerek bulgur kısık ateşte biraz pişirilir. Daha sonra yıkanıp 10 dakika sıcak suda bekletilen pirinç eklenir. Diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır. Pazılar kaynayan sıcak suya batırılıp hemen alınır. Soğuyunca istenilen şekle göre sarılır ve tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 1132    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Eylül 2019 Pazartesi